Thomas B`s Blog

Thomas B`s Blog

torsdag den 9. januar 2014

Til dig der IKKE køber sex !

Var det ikke på tide vi danske mænd vidste os som anstændige mænd. I forbindelse med den tidligere prostituerede Tanja Rahms nylige blogindlæg, - "Til dig der køber sex" har der raset en heftig debat. Tanja Rahm er blevet svinet til og truet i en grad, der gør mig ualmindelig flov på mit køns vegne. I hendes indlæg angriber hun sexkøberne og det med god ret. Men hvad med alle os andre. Det tavse flertal af danske mænd. Hvor er vi henne i debatten ?

En nylig undersøgelse viser, at 15 % procent af de danske mænd køber sex. Det er  i mine øjne 15 % for meget, men hvor i alverden er de resterende 85 % henne i debatten ? Hvornår siger alle de mænd fra ? Hvornår siger DU fra og tager stilling i debatten ?  Herfra skal der lyde en opfordring til, at I læser den debat der er fulgt i kølvandet på Tanja Rahms blogindlæg. Jeg vil så gerne tro på, at det store flertal af  os danske mænd er i besiddelse af en moral og etik der tager dyb afstand fra den tilsvining, den tone, det ordvalg der tages i brug for at nedgøre Tanja Rahm og med hende også andre tidligere prostituerede der er stået frem og beskrevet de dybt skadelige effekter ved at leve som prostitueret.

Men jeg er begyndt at tvivle. Jeg ser desværre alt for få anstændige og og gode mænd deltage i debatten. Hvad er det vi er bange for ? Er vi bange for, at blive sat uden for fællesskabet af venner, af kammerater. Statistisk set ville vi jo alle kende nogle i vores omgangskreds der benytter sig af prostituerede. Er vi bange for at vores kønsfæller ikke vil betragte os, som "rigtige mænd" ? Er vi bange for, at vi så ikke længere kan tillade os at have en fri og til tider sjofel omgangstone, når vi er sammen som mænd. Er vi virkelig så bange for at træde i karakter, sige fra,  at vi forholder os tavse. Jeg kan ikke gennemskue det, men jeg ved at jeg bliver både oprigtig ked af og frustreret over, at det forholder sig sådan. 

Regeringen mener prostitution er et socialt problem og ja det er i sandhed også et socialt problem når vi snakker de prostituerede. De skal have alt den hjælp de kan få. Men accepten af, at det er legalt at købe et andet menneske til egen seksuel tilfredsstillelse er ikke et socialt problem. Det er et kulturelt, moralsk og etisk problem, som der bør siges klart og tydeligt fra overfor. Det er tilsyneladende bredt accepteret i det danske samfund. Det er flovt !

Er det ikke på tide, at vi,  det store flertal af danske mænd der ikke benytter sig af prostituerede, siger fra. At vi ikke vil sidestilles med de mænd der præger debatten ved hjælp af tilsvininger og trusler. At vi tager til genmæle. At vi tør se hinanden i øjnene, også de kammerater og venner der står os nærmest og sige at det er forkert at købe sex. At det er kvindeundertrykkende og skadeligt. Lad os nu gå ud og sige det højt og tydeligt. ANSTÆNDIGE MÆND KØBER IKKE SEX ! Det værste er faktisk tavsheden, - ligegyldigheden ? Den kan vi simpelthen ikke være bekendt !

16 kommentarer:

Inainaa sagde ...

Thomas, jeg er enig og lykkelig for, at jeg nu kan følge dine tanker herinde! Tak for det :-)

Nanna Kinch sagde ...

tak for dine ord

Wilhelmina Mebus sagde ...

Hvor er det velskrevet, Thomas. Det du beskriver er bare så sandt. Rigtige mænd bør age afstand og gøre det så det kan høres i hele samfundet.
Jeg ønsker inderligt at du må nå ud med dit budskab.

Unknown sagde ...

Tillykke med opstart af din blog og tillykke med dit første "skriw" :D

Glæder mig til at følge med i dine tanker...

Anonym sagde ...

Tack för din viktiga text.

Hälsningar från Sverige!

Anonym sagde ...

Flot skrevet! Og hvor er det godt tænkt, sagt, ment, udtrykt. Jeg blev helt glad.

Byggebloggeren sagde ...

Tusinde tak Thomas. Du er et lille lyspunkt i en ellers hård og deprimerende debat, hvor de fleste mænd har hylet, som skulle man tro, at det var deres ret til at være menneske, der var på spil. Tak fordi du her beviser, at mænd også kan have fornuft og empati. Tak fordi du er så fint et menneske.
Bliv endelig ved!

Mikkel Krogsholm sagde ...

Hej Thomas

Jeg er helt uenig med dig. Jeg er også MEGET uenig med Tanja Rahms indlæg og synes egentlig, det er en fuldstændig ansvarsfralæggelse hun har gang i, uden at hun selv griber i egen barm.

Du kan læse hvad jeg mener om den sag her: http://www.180grader.dk/Politik/til-tanja-der-aldrig-var-skyld-i-noget

Mht. dit indlæg, så kan du ikke sætte lighedstegn mellem at de, der ikke anvender prostitution også er imod prostitution. Der er IKKE flertal i Danmark for at kriminalisere sexkøb. Var der det, var det sket.

Blandt de 85 % du nævner er der helt sikkert nogle, der mener at det skal være forbudt. Og fred være med det. Men jeg tror langt de fleste mener at frivillige aftaler mellem voksne (ligesom Tanja gjorde) ikke skal forbydes.

Sexkøb er frivillige aftaler mellem voksne. Ligesom næsten alt andet ikke-statsligt i vores samfund.

Vi skal hjælpe socialt udsatte og vi skal bekæmpe tvang og vold med hård hånd. Men frivillige aftaler mellem voksne - det skal vi ikke forbyde.

Frihed er bredt accepteret i det danske samfund. Og det skal vi være glade og stolte af.

Unknown sagde ...

Hvor mange procent af de danske mænd renser kloaker? Ikke mange! Men betyder det at resten er imod? Nok ikke!
Hvis andre har lyst til at købe eller sælge sex er det fint med mig. Deres frie valg. Hellere det end at folk som dig bestemmer hvad folk må og ikke må!

Bruno Kristensen sagde ...

Hej Thomas

Jeg er en af de 85%, der ikke køber sex. Jeg vil gerne have mig frabedt at få holdninger stukket i munden.

Om prostitution er lovligt eller ej har ingen indflydelse på, om "varen" bliver tilbudt, blot om det foregår under (nogenlunde) ordentlige forhold.

I USA er prostitution ulovligt, alligevel er der et sted over én million af slagsen (ifølge The National Task Force on Prostitution). Til sammenligning har Danmark omkring 3.200 prostituerede (ifølge SFI). Det er henholdsvis 0,3% (konservativt) og 0,05% af den samlede befolkning.
Så et forbud hjælper tydeligvis ikke.

Antallet af prostituerede, der bliver udsat for vold eller anden kriminalitet er også væsentligt højere i USA end i Danmark.

Der kan selvfølgelig være andre grunde til forskellen mellem de to lande, men manglende beskyttelse af de udøvende er klart en grund.

Der skal selvfølgelig gøres noget for dem, der tvinges ud i prostitution, inkl. de stakkels mennesker, der handles, men et forbud hjælper hat og briller.

Venligst,
Bruno

Anonym sagde ...

Jeg synes det vil være urimeligt at forbyde prostitution, når det ellers foregår som en frivillig aftale mellem parterne. Vi er mange i dette samfund der ikke i dagligdagen har mulighed for sex fordi vi bliver fravalgt - f.eks. pga fysisk eller psykisk handicap, udseende, manglende selvværd, sex-preference, manglende udadvendthed. Da sex er et biologisk behov, som vil øge lyst, glæde, tilfredshed m.v. vil det være en fordel hvis vi kan få sex et sted - og her er prostitution ofte den eneste mulighed.
Og hvis du synes det er en urimelig baggrund for at ønske sex hos prostituerede, så tænk på om du selv ville undvære sex hele livet - hvis du tilfældigvis var havnet i den gruppe af mennesker.
Lav evt. et tankeeksperiment: hvert år udvælges, helt tilfældigt, et antal 15-årige, som ikke kan få sex resten af deres liv (men gerne have sex med sig selv). Hvad ville du gøre hvis du var en af dem. Det ville ikke være rare fremtidsudsigter - men det er virkeligheden for mange mennesker i Danmark.
Helt klart bifalder jeg ikke prostitution hvor kvinden (og der er vel også nogle mænd i den gruppe) narres til eller tvinges til at prostituere sig, og måske endda med trusler mod selv eller sin familie hvis hun ikke accepterer.
I øvrigt er der vel andre former for prostitution, som også burde forbydes. Igennem historien har rige/magtfulde mænd ofte elskerinder som de betaler på en eller anden måde: bolig, ferier, lommepenge, smykker, tøj osv.
Hilsen fra Claus K (jeg valgte 'anonym' kommentar fordi jeg ikke har konto nogle af de angivne steder)

Anonym sagde ...

Interessant at det tilsynelatende kun er kvinner som er positiv til Thomas B sin kommentar! Det illustrere jo bare hans poeng, og vi har den samme situasjonen i Norge. Helt siden Norge innførte forbudet mot sexkjøp i 2009, har undersøkelser vist at det store flertall er for å beholde forbudet. Den seneste undersøkelsen nå i januar viser at kun to av ti er i mot å opprettholde forbudet.

Likevel er det meget få menn som tør å ytre sin mening enten det gjelder prostitusjon, eller annen overgrepsproblematikk. Heldigvis har Tanja Rahms innlegg fått stor oppmerksomhet, også i Norge. Det var faktisk det mest leste innlegget i Aftenposten, en av Norges største aviser, noensinne. Egentlig ikke så merkelig. Prostitusjon selger - enten man er for eller i mot.

Det som likevel illustrerer Thomas B sitt poeng ennå bedre, er flertallet av de reaksjoner som Rahm har møtt fra det mannlige hold. Det er besynderlig at de som taler så varmt for valgfrihet, kan spre så mye edder og galle mot en som ytrer sin personlige mening. Burde det ikke være rom for flere stemmer enn kun den lykkelige luksusprostiuterte som elsker å få fremmed sæd sprutet over sin kropp?

Enten man er for eller i mot prostitusjon, så vet man at det også i DK og Norge finnes både frivillig og ufrivillig prostitusjon, og at også de som driver med frivillig prostitusjon, kan oppleve vold og trusler. Er det ikke da ok at dette blir belyst? Vi vet dette gjennom anonyme tall og statistikk. Men sjelden gjennom pene, ressurssterke kvinner. For å kunne ivareta de prostituertes rettigheter, må vi kunne tåle at den ulykkelige prostituerte også i blant, rommer andre enn kun den fattige nigerianer som uansett står uten en fremtid.

Thomas B. sagde ...

Tak for jeres reaktioner og refleksioner.

Jeg hæfter mig først og fremmest ved at ingen af de herre der er uenige med mig forholder sig til den appel jeg kommer med i min Blog. En appel om at gennemlæse de svar og den modbydelige tilsvining Tanja Rahm er udsat for. Det kan godt være I ikke er enig i at sexkøb skal kriminaliseres, men at I ikke i det mindste tager afstand fra jeres kønsfællers rabiate tilsvininger siger for mig en del om jeres menneskesyn og tilgang til kvinder.

At prostitution er en frivillig og ligeværdig aftale mellem to parter er ikke en del af min virkelighedsopfattelse. Jeg vil til enhver tid påstå, at kvinder der går ind i prostitution for langt de flestes vedkommende har en bagage med sig af enten svigt og krænkelser i forskellige afskygninger. Det såkaldte valg de foretager sig skal ses i lyset af at de ikke ser alternativer eller har tro på de har større værdi, som mennesker. På den baggrund og med kommentarerne til Tanja`s indlæg in mente klinger ligeværdet hult.

Prostitution er dybt kvindeundertrykkende og er med til at fastholde det manglende ligeværdige forhold mellem mænd og kvinder i vores samfund. Det er åbenbart, at "mænds ret" til at købe og udnytte kvinder seksuelt er en ret vigtig bastion for at bevare mænds herredømme, set med mange mænds øjne. Derfor er det et ømt punkt der vækker så megen vrede. Derfor kan det heller ikke undre, at i på 180 grader har den holdning Michael. Mere kvindefjendsk fora skal man lede længe efter og det ses også af kommentarerne derinde !

En lovgivning der kriminalisere sexkøb er i mine øjne eneste vej til at sikre større ligestilling i vores samfund. Jeg ved godt der ikke er flertal for det herhjemme, men nu har flertallet ikke altid ret. Der var heller ikke flertal i hverken Sverige eller Norge i sin tid, men det er der i dag. Loven har derfor en stor præventiv effekt og er et stort aktiv, som værdimæssigt kompas, som jeg i går hørte en norsk politiker formulerer det. Vi mangler pt. bare de politikere der har det fornødne mod til at vedtage en sådan lov.

Anonym sagde ...

Hvor skal fængslerne til de 300.000 lystne mandfolk placeres?

Thomas B. sagde ...

Tja, nu forventer jeg nok ikke lige at det, som udgangspunkt skal straffes med fængsel. Har en lille forventning om at det nok i sig selv er med til at dæmpe trangen når man skal fortælle lillemor man har fået en pæn bøde for at have besøgt en prostitueret ;-)

Anonym sagde ...

Hvor er det mærkværdigt at der er mænd der kommenterer på dette opslag og nærmest får det til at lyde somom sex er en (mande)menneskeret... og at de da er så helt utroligt imod at det skal gøres kriminelt at købe et andet menneske til sex.
Jeg er direkte chokeret (og giver Thomas ret i at det er så ulækkert med tilsvining af tanja) over at tanja er blevet syndebuk og at mænd skriver at hun fralægger sig ansvaret.
Vi kan jo prøve med et tænkt eksempel:
Ville en mand der eksempelvis endte i en uheldig situation og blev voldtaget af en anden mand finde det helt ok hvis de fik 500 kr. for det?
Ville de her mænd stadig synes det var ok med prostitution hvis deres søn eller datter kom og sagde at de var prostituerede? Ville en far sende sine venner hen til egen datter/søn som arbejdede lovligt med prostitution? jeg spørger bare... hvis man synes prostitution er ok så gælder det vel også hvis ens venner lige får et lille knald eller et blowjob af ens datter hvis hun arbejder med det? Hun tjener jo gode penge og er voksen!
Jeg synes der for tiden er et meget sørgeligt og trist syn på kvinder, og nej det har intet at gøre med at 'alle mænd er svin' for det er de da ved gud ikke...kun dem der synes det er rimeligt at købe sex! Sex er ikke en menneskeret, men noget meget smukt man GIVER til hinanden, ikke tager eller har krav på men GIVER...så skal man nok få igen til den store guldmedalje. God blog Thomas, og godt indlæg!