Thomas B`s Blog

Thomas B`s Blog

onsdag den 19. oktober 2016

Svar til Sugardater.

En kvindelig Sugardater har henvendt sig til mig i forbindelse med en debat, som jeg har deltaget i på Berlingske`s Facebook side. Se linket nederst. Her er en del af mit svar til hende og min kommentar til artiklen og min tolkning af den, som er væsentlig forskellig fra den fortælling, som de mænd jeg har debatteret med har. Tak for din beskrivelse af Sugardating. Den kan jeg jeg jo ikke pille ved for det er det du føler og oplever og ud fra det lyder det fint. Men når jeg læser artiklen i Berlingske, som har været grundlaget for den debat jeg har involveret mig i, så er det altså en helt anden verden jeg læser om, og en helt anden virkelighed, som de unge kvindern beskriver. Det er kvinder, som følelsesmæssigt er blevet forrået og det ses af de beskrivelser de kommer med.
- "der er noget der er bristet indeni mig"
- "tror ikke længere på kærligheden og har mistet troen på sig selv"
- "sugardating har gjort hende til en anden"
En af pigerne fortæller, at det er vigtigt for hende at der er penge imellem hende og kunderne, for penge i hånden er bekræftelse på, at det bare er sex. Men man kan ikke lægge sig selv til side når der er tale om noget så intimt.
"Jeg føler mig selv som en vare", som en af pigerne fortæller.
Du lukker fremmede mennesker ind i noget af det allerhelligste og personlige og det vil gå ind over ens intimsfære. Det har jeg både fra mig selv, men også fra de mange venner jeg har blandt tidligere prostituerede og på det punkt er sugardating ikke anderledes eller forskelligt fra "almindeligt prostitution" når du læser hvad pigerne fortæller.
Pigerne fortæller også, at sugardating for dem er et fix.
- " Det primære for mig, ud over pengene,« fortæller 23-årige Annabel fra Randers, »er opmærksomheden. Det er lige som et fix. De synes, man er smuk og dejlig. De vil have én."
- "Jeg har et ekstremt stort behov for at blive bekræftet. Jeg holdt op med at tælle, da jeg nåede de 100. Det er lang tid siden."
For mig lyder det mere, som om det er piger der savner selvværd og tror de kan hente den på en absolut usund måde ved at blive feteret for deres krop og deres ungdom. De forveksler det korte fix, hvor de bliver feteret med selvværd. En meget kortsigtet løsning, som er overfladisk og ikke holder i længden og ikke fører til et øget selvværd, tværtimod. Det er, i mine øjne, desværre meget symtomatisk for vores tid og hænger godt i tråd med alle de unge mennesker der søger opmærksomhed gennem reality tv, X Faktor og lignende programmer.
Pigerne fortæller også, at deres grænser har flyttet sig.
- "Problemet ved at bruge sider som Sugardaters og sælge sin krop er, at ens grænser nemt skrider, og at man derfor kan miste sig selv, forklarer flere piger"
Derudover fortæller pigerne, at de har droppet at få lægeattest, at de har droppet at forlange der bliver brugt kondom. Alt det her er ganske genkendeligt når jeg hører historierne fra og taler med tidligere prostituerede. De kommer i situationer, hvor de ikke tør sige fra for, som en af dem siger, - "Jeg tænkte: »Hvad hvis jeg ikke gør det? Jeg har fået penge for det,« fortæller Line". Frygten for voldelige konsekvenser er ikke ubegrundet. 80 procent af de kvinder der henvender sig til Liva Rehab har været udsat for vold.
Så når jeg læser det her, så ser jeg desværre ikke sugardating, som et godt alternativ til prostitution. Det indeholder fuldstændigt de samme mekanismer, som man ser i prostitution. De samme skadelige virkninger for kvinderne og den samme udnyttelse fra mændenes side. Jeg indrømmer jeg er hård ved de mænd der går til prostituerede og også de mænd, der ikke gør. Jeg mener nemlig, at vi som mænd har et udvidet ansvar for at sige fra over for de af vores kønsfæller, som udnytter de her kvinder. Og tro mig, mænd er altså ikke nogle enfoldige stakler, der ikke ved, hvad det gør ved kvinder at være i prostitution.
Det eneste navnet Sugardating skal være med til, er i mine øjne at skabe romantiseret billede af prostitution, så mænd får det lidt bedre med sig selv og desværre sker der så også det, at unge piger lokkes ind under falske forudsætninger og tro på, at det så ikke er rigtig prostitution. Desværre viser pigernes beretning her med alt tydelighed, at det blot er en anden vej ind i prostitution. http://www.b.dk/nationalt/ung-kvinde-om-sugardating-jeg-holdt-op-med-at-taelle-da-jeg-naaede-de-100

2 kommentarer:

Rosa sagde ...

Det er sørgeligt at se danske kvinder selvvilligt prostituere sig på den måde. Dette sker kun i et samfund hvor prostitution har været en norm i uanede tider.

Vogueplay DK sagde ...

Huh? Det er helt forfærdeligt at tro, at nogle kvinder kan gøre noget sådan